Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Ένα super car ..στην μπρίζα!!




Ακολουθώντας τα χνάρι του Audi e-Tron concept, ένας μικρός γερμανικός οίκος παρουσιάζει ένα super car με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (απόδοσης 134 ίππων ο καθένας), έναν σε κάθε τροχό. Όσον αφορά την εμφάνιση, είναι κάτι μεταξύ Ferrari και Lamborghini. Εντυπωσιακό δίχως άλλο. Και σύμφωνα με όσα αναφέρει η φίρμα, η e-Wolf θα βγει στην παραγωγή του 2011. 


Τον τελευταίο καιρό υπήρχε μια έντονη φημολογία για ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο επρόκειτο να παρουσιασθεί και μάλιστα προερχόταν από μια φίρμα που δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό. Και έτσι έγινε.
Το e2 είναι ένα πρωτότυπο που αποτυπώνει την δουλειά μιας μικρής γερμανικής φίρμας η οποία έχει την ονομασία e-Wolf, βασίζεται στο υπάρχον μοντέλο της εταιρίας που ονομάζεται e1. Το τελευταίο είναι ένα ελαφρύ, μονοθέσιο σπορ μοντέλο , το οποίο εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 147 ίππων. Πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο, το οποίο δίχως άλλο παραπέμπει στην Lotus Seven.
Η εταιρεία στις πρώτες ανακοινώσεις της σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του «Ε2» επεσήμανε ακόμη πως είναι έτοιμη να βάλει στην παραγωγή το αυτοκίνητο κάποια στιγμή το 2011. 

Η εξωτερική εμφάνιση του διθέσιου σπορ μοντέλου έχει δανειστεί αρκετά στιλιστικά στοιχεία από κορυφαία super car της σημερινής εποχής. Και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τόσο η Ferrari Enzo (ειδικά σε ό,τι αφορά την σχεδίαση του εμπρός μέρους όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι οι τεράστιες αεροτομές), αλλά και τις Lamborghini, ακόμη και το Spada Conatronca concept.
Η φίρμα e-Wolf ανακοίνωσε πως το αυτοκίνητο θα ζυγίζει περίπου 900kg με την δύναμη να προέρχεται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες ιπποδύναμης 100kW / 134HP ο καθένας. Ο κάθε ηλεκτροκινητήρας θα είναι τοποθετημένος σε κάθε τροχό, τεχνική την οποία είδαμε στο πρωτότυπο της Audi, το e-Tron concept που αποκαλύφθηκε στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρτανκφούρτης. Η μέγιστη ροπή είναι στα 1000 Nm και από τους τέσσερις κινητήρες. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Petrolheads of Greece's Fan Box

ShareThis