Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

AUDI R8 2009...και R10 Concept...




Το μοντέλο θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του εορτασμού των 100 ετών λειτουργίας της γερμανικής εταιρείας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα φιλοξενήσει και μια έκθεση τέχνης. Το μεγαλύτερο μοντέλο της Audi θα βγει στην παραγωγή το 2011 όμως τεχνικά στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμη.
Η ναυαρχίδα της Audi που θα δούμε στο δρόμο το 2011 θα παρουσιαστεί σε 10 μόλις μέρες από σήμερα, στις 30 Νοεμβρίου. Η πρώτη παρουσίαση θα λάβει χώρα στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενώ μάλιστα θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Πρόκειται για μια έκθεση τέχνης που θα περιλαμβάνει πολλά εκθέματα όπως η συλλογή του Rubell Family με θέμα "Beg Borrow and Steal", καθώς και εκθέματα με θέμα το φωτισμό και την τεχνολογία κατασκευής του Audi A8 που θα ονομάζεται "Light Light" και θα αποτελείται από κατασκευές αλουμινίου και φώτα τεχνολογίας LED. Οι μοναδικές φωτογραφίες που υπάρχουν δεν μαρτυρούν πολλά για το σχήμα του αυτοκινήτου, ενώ δείχνουν μόνο τα φώτα ημέρας (επίσης τεχνολογίας LED), καθώς και ότι πρόκειται για ένα μυώδες σχήμα. Η επίσημη παρουσίαση του Audi A8 θα γίνει λίγο αργότερα στην έκθεση του Los Angeles.


Βέβαια αυτοκίνητα όπως το R8 αποτελούν δέλεαρ για το χαρτί και το μολύβι κάποιον σχεδιαστών όπως του 23χρονου σχεδιαστή, ονόματι Marouane Bembli, που σχεδίασε το πως φαντάζεται τον μεγάλο αδερφό του Audi R8. Με φουτουριστικό σχεδιασμό το R10 θα εφοδιάζεται με έναν V10 κινητήρα ενώ το συνολικό του βάρος δεν θα ξεπερνά τα 1200 κιλά. Πραγματικά υπέροχο το σχέδιο του Bembli αλλά δεν νομίζω να πραγματοποιηθεί ποτέ αφού οι άνθρωποι στο Ingolstadt δεν μας έχουν συνηθίσει σε τόσο “ακραίες” σχεδιαστικές προτάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Petrolheads of Greece's Fan Box

ShareThis